2022-05-16 16:59:53• hírek • közlemény

A legnevesebb világzenei együttesektől volt hangos Szatmárnémeti

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ által május 13-15. között első ízben szerveztek világzenei fesztivál Szatmárnémetiben. A háromnapos rendezvényen három egyedülálló zenei- és gasztrokultúrával ismerhettek meg a látogatók. 

A legkiválóbb világzenei előadók egy helyen!


A rendezvénynek otthont adó Dr. Fátyol Rudolf park, azaz a Tűzoltótorony körüli téren felállított színpadon a világzenei színtér legkiválóbb formációi biztosították a kiváló hangulatot.


A rendezvény első napja a közel-keleti ritmusoknak volt szentelve. Elsőként a Nasip Kismet, majd őket követően az isztambuli Light in Babylon varázsolta el a közönséget.


A második napon a klezmer zenei stílus volt főszerepben. A világhírű Budapest Klezmer Bandet és a holland L`ChaiM the Band energetikus kelet-európai klezmer dallamokkal hívták táncaba a rendezvény résztvevőit.


A fesztivál harmadik, egyben utolsó napján forró mediterrán hangulat uralkodott. A manouche swinget játszó Canarro együttest a nap és a teljes fesztivál főfellépője, a világzenei színpadok állandó fellépője, a Barcelona Gipsy BalKan Orchestra követte, akiknek a magávalragadó előadását a közönség vastapssal köszönte meg.


Különleges kulináris találkozások


A zenei kínálathoz szorosan kötődve az adott kultúra gasztronómiai különlegességeivel is megismerkedhetnek a látogatók. A látványos fényfestésnek köszönhetően csodás színekbe öltözött téren az élmény a fantasztikus közönségnek köszönhetően teljesedett ki. Köszönjük mindazoknak, akik velünk tartottak az első szatmárnémeti világzenei fesztiválon.


Hiszünk abban, hogy a Világzenei Fesztivál a következő években turistákat fog Szatmárnémetibe vonzani, ezzel is hozzájárulva városunk elismertségéhez és turisztikai népszerűsítéséhez - írja közleményében a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: